Η Χορυγεία χορεύει για την Ελεονώρα…Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού.

Πότε:
29 Μάιος 2019 @ 21:00
2019-05-29T21:00:00+03:00
2019-05-29T21:15:00+03:00
Πού:
Αθήνα
Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού

«Η Χορυγεία χορεύει για την Ελεονώρα»

Παραδοσιακή μουσικοχορευτική εκδήλωση φιλανθρωπικού σκοπού

 Επτά σύλλογοι παραδοσιακών χορών, μέσω της κίνησης “Χορυγεία”, ενώνουν τις δυνάμεις τους και χορεύουν για την Ελεονώρα, την Τετάρτη 29 Μαΐου 2019 και ώρα 21.00, στο Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών-Κολλεγίου Ψυχικού.

Η Ελεονώρα διαγνώστηκε το 2018 με νευροβλάστωμα 4ου σταδίου με μεταστάσεις στα οστά, και πιθανότητες επιβίωσης 30-50%. Η «Χορυγεία» χορεύει και αφιερώνει την παράστασή της σε εκείνη, καθώς τα έσοδα θα διατεθούν εξ’ολοκλήρου στην οικογένειά της για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα συνεχόμενα και υπέρογκα έξοδα που προκύπτουν και να συνεχίσει να μάχεται.

Γενική Είσοδος: 10 Ευρώ. Οι προσκλήσεις είναι διαθέσιμες από τα γραφεία των 7 Συλλόγων που συμμετέχουν στη φετινή εκδήλωση.

Η «Χορυγεία» (με την ιδιαίτερη ορθογραφία Χορ-Υγεία) είναι μία πρωτοβουλία 7 φίλων – έξι χοροδιδασκάλων παραδοσιακών χορών και ενός μουσικού- που, κάνοντας την αλληλεγγύη πράξη, φιλοδοξεί να γίνει θεσμός. Στόχος της είναι να ενώσει, μέσα από τον παραδοσιακό χορό και τη μουσική, εκείνους που έχουν τη διάθεση να προσφέρουν και να βοηθήσουν, με ανθρώπους που έχουν την ανάγκη να βοηθηθούν. Κάθε χρόνο θα έχει και έναν νέο στόχο και, με τη μορφή μιας παραδοσιακής μουσικοχορευτικής παράστασης, θα συγκεντρώνει χρήματα για κάποιον συνάνθρωπο που τα χρειάζεται.   

Συνδιοργάνωση:

Σωματείο Προστασίας & Διάδοσης Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος»

Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος Γλυφάδας «Χοροστάσι»

Χορευτικό Εργαστήριο Νέας Ιωνίας

Όμιλος Παραδοσιακών Αναζητήσεων-Ο.Π.Α.

Χόρευμα Λαογραφικός Μουσικοχορευτικός Όμιλος

Ελληνική Λαογραφική Εταιρεία Έκφρασης & Πολιτισμού-Ε.Λ.ΕΤ.Ε.Π.

Viol Mc

Φιλική συμμετοχή-Χορυγεία 2019:

Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Χορόσημο»

Πληροφορίες: