ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ

Λίγα Λόγια Για την Ένωση

Η ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΙΛΙΟΥ ιδρύθηκε το 1991 με έδρα το Ίλιον Αττικής και μένοντας σταθερή στην προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια για την διάδοση της πλούσιας Ηπειρώτικης παράδοσης και την προαγωγή των ηθών και των εθίμων της Ηπείρου, διοργανώνει και συμμετέχει σε εκδηλώσεις εθνικοτοπικού χαρακτήρα, όχι μόνο της πόλης μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα και σε χώρες του Εξωτερικού.

Συντηρεί για τον σκοπό αυτό εφτά (7) χορευτικά τμήματα, στα οποία συμμετέχουν συνολικά 210 άτομα κάθε ηλικίας, όπου διδάσκονται παραδοσιακούς Ηπειρώτικους χορούς από καταξιωμένους χοροδιδασκάλους την κα Έφη Ρούτη και κο Βασίλη Τσούνη.

Εκδίδει 3μηνιαία εφημερίδα «ΕΠΕΙΡΩΤΑΝ» προβάλλοντας τις δραστηριότητες της Ένωσης.

Την 27 Ιαν 2013 βραβεύθηκε από την Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος (Π.Σ.Ε) με το βραβείο Νεολαίας και Πολιτισμού για την πολύτροπη και πολύκαρπη προσφορά της.

Οι διακρίσεις της Ένωσης στον χώρο του πολιτισμού και της παράδοσης είναι αποτέλεσμα της μακρόχρονης και επίμονης προσπάθειας των παιδιών, των διδασκάλων, όπως δε και των μελών του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου.

Διεύθυνση :

Νέστου & Φλέβας
ΙΛΙΟΝ
ΤΚ 131 22

Υπεύθυνος Ένωσης :

Γκόνης Χρήστος
(Πρόεδρος Δ.Σ.)

Τηλέφωνο επικοινωνίας :

2102639399

Email :

enosi.ipirotesiliou@gmail.com

Facebook url :

https://www.facebook.com/Ένωση-Ηπειρωτών-Ιλίου-424720704378994