Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕ.Λ.Ε)

ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ (ΚΕ.Λ.Ε.)

Λίγα Λόγια για το ΚΕ.Λ.Ε.

Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕΛΕ) είναι ένας φορέας πολιτισμού που ιδρύθηκε το 1995 στη Λάρισα, από το μεράκι δύο καθηγητών Φυσικής Αγωγής, του Κώστα Γκιτέρσου και της συζύγου του, Ειρήνης Σιαμπέτα-Γκιτέρσου. Συνδρομητές στο εγχείρημα αυτό υπήρξαν κάποια άτομα που ενστερνίστηκαν το όραμα τους και μοιράστηκαν το πάθος τους για τη διάσωση, διάδοση και διατήρηση του παραδοσιακού μας πολιτισμού και ειδικότερα του παραδοσιακού χορού και των στοιχείων που τον περιβάλλουν.

Το Κέντρο Λαογραφικών Ερευνών (ΚΕΛΕ) ιδρύθηκε για να στεγάσει την ανάγκη των μελών του για δημιουργία. Ανάγκη για το διαφορετικό, το καινούριο, το αλλιώτικο που θα μας συνεπάρει και θα μας κρατήσει ζωντανούς, θα τονώσει το ενδιαφέρον μας και θα μας κάνει καλύτερους ανθρώπους.

Με σύνθημα «ο χορός είναι η αφορμή» και κινητήριο δύναμη την αγάπη για τις ανθρώπινες αξίες, την ομαδικότητα, τη δημιουργία, το αυθεντικό, το αγνό, το ΚΕΛΕ κατά τη διάρκεια της πολύχρονης πορείας του, προωθεί την διάδοση του παραδοσιακού μας πολιτισμού με την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, μουσικής και εθίμων από όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Διοργανώνει παραστάσεις και συμμετέχει σε σεμινάρια, συνέδρια και φεστιβάλ με σκοπό την συνεχή έρευνα και διάδοση του πολιτισμού μας.

Το ΚΕΛΕ στεγάζεται σε ιδιόκτητο χώρο, στο κέντρο της Λάρισας.

Διεύθυνση :

Λορ. Μαβίλη 17Α,
ΛΑΡΙΣΑ

Υπεύθυνοι Συλλόγου :

ΓΚΙΤΕΡΣΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΣΙΑΜΠΕΤΑ ΕΙΡΗΝΗ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

2410530946

Email Address :

kelelarissas@gmail.com

Facebook url :

https://www.facebook.com/kelelarissa.info/?fref=ts