ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Λίγα Λόγια Για Τον Όμιλο

Ο Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου δημιουργήθηκε τον Οκτώβρη του 2000.
Πολύ σύντομα έγινε τρόπος ζωής για τα μέλη του αλλά και συνεκτικό στοιχείο της κοινωνίας του Πολυγύρου, η οποία τον αγκάλιασε και τον ανέδειξε.

Το μεράκι και η αγάπη για την παράδοση και τον πολιτισμό μας ένωσε, ξεκινήσαμε λοιπόν, για ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης και ανακάλυψης χορών, εθίμων, παραδόσεων και μέσα απ” αυτό ζωντανέψαμε την κοινωνική επαφή, τη συνεργασία και την αλληλεγγύη ανάμεσα στους ανθρώπους.
Θελήσαμε να προάγουμε τον εθελοντισμό, βγάζοντας τον κόσμο από τα σπίτια του και δίδοντάς του τη δυνατότητα να συμμετέχει ενεργά σε ανοιχτές γιορτές πολιτισμού.

Κοιτάζοντας πίσω θεωρούμε ότι υπηρετήσαμε πιστά το στόχο μας, αφού σήμερα ο Λ.Ο.Π. διαθέτει 13 ομάδες με χορευτές όλων των ηλικιών, οι οποίες συμμετέχουν σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός κι εκτός Ελλάδας.

Εκδίδει το περιοδικό «ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ», σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή http://ppoligiros.blogspot.gr/ ενώ συμμετείχε στην έκδοση σημαντικών βιβλίων και στο λεύκωμα «Πολύγυρος ο τόπος και οι άνθρωποι».

Παράλληλα δημιούργησε μεγάλες εκδηλώσεις, όπως το Ιο, 2ο, και 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης καθώς και Ανταμώματα τον Μάιο με τη συμμετοχή 100 και πλέον χορευτικών συλλόγων απ” όλη τη Μακεδονία.

Στις 20 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου η παρουσίαση του Νέου CD του Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου «Άρωμα Χαλκιδικής..κάτι νέο απ’ τα παλιά» το οποίο περιέχει γνωστά αλλά και ανέκδοτα παραδοσιακά τραγούδια της Χαλκιδικής

Διεύθυνση :

Ολυμπίου 3
63100
Πολύγυρος
Χαλκιδικής

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Γεώργιος Σ.Βογιατζής
Γεν.Γραμματέας
Λαογραφικού Ομίλου Πολυγύρου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

6977808998

Email Address :

voyatzer@otenet.gr

Website url :

www.lop.gr

Facebook url :

Λαογραφικός Όμιλος Πολυγύρου
https://www.facebook.com/laografikosomilosp