ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΩΝ ΚΟΡΙΝΟΥ

Λίγα Λόγια Για Τον Σύλλογο

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Νέων Κορινού ιδρύθηκε το 1981 στον Κορινό με σκοπό την ανάπτυξη του πολιτιστικού και μορφωτικού επιπέδου καθώς και τη βελτίωση κοινωνικών σχέσεων και των γενικότερων όρων των μελών του συλλόγου και των κατοίκων της περιοχής.
Να κάνει τον καθένα κοινωνό της πολιτιστικής κληρονομιάς και δημιουργό ενός διαφορετικού τρόπου ζωής.

Στη πορεία της προσφοράς του , ο Σύλλογος δημιούργησε για τα μέλη του τμήματα , εκμάθησης ξένων γλωσσών ,υφαντουργίας , μουσικής , εκμάθησης οργάνων , παραδοσιακών χορών με το τελευταίο να είναι και το δημιουργικότερο και αυτό που διατηρήθηκε.

Στο τμήμα παραδοσιακών χορών του συλλόγου συμμετέχουν περίπου 100 χορευτές διαφόρων ηλικιών , ενώ τα εγγεγραμμένα μέλη ,οι φίλοι και οι εθελοντές που απαρτίζουν το σύλλογο είναι περίπου 300.

Βασικός σκοπός του χορευτικού τμήματος είναι η μεταλαμπάδευση των ηθών ,των εθίμων της χορευτικής και μουσικής παράδοσης όχι μόνο του Κορινού αλλά όσο τω δυνατών του ευρύτερου Ελλαδικού χώρου.

Διδάσκονται χοροί από περιοχές της Μακεδονίας ,της Θεσσαλίας ,της Ηπείρου, της δυτικής Θράκης, της Ανατολικής Ρωμυλίας , νησιών του Ιονίου και του Αιγαίου Πελάγους ,της Κρήτης.

Ο Σύλλογος έχει συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ σε όλη σχεδόν την Ηπειρωτική Ελλάδα και έχει εκπροσωπήσει τα Ελληνικά χρώματα σε διεθνή φεστιβάλ όπως Ιταλία , Ουγγαρία ,Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κύπρο, Ρουμανία.

Διοργανώνει το διεθνές παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών.
Το φεστιβάλ ξεχωρίζει για τη μοναδικότητα που έχει και αποτελεί πλέον θεσμό στη περιοχή της Πιερίας. Πραγματοποιείται από τις αρχές του 2000 ,με πλήθος συμμετοχής συλλόγων τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

Η κορυφαία εκδήλωση που διοργανώνει ο σύλλογος είναι το καλοκαιρινό πολιτιστικό πανηγύρι από το 1999 με πλήθος κόσμου να προσέρχεται για να διασκεδάσει με τις παραδοσιακές ορχήστρες.

Διοργανώνει αιμοδοσίες, εορτές για τα μικρά παιδιά του συλλόγου πολιτιστικές εκδηλώσεις, χοροεσπερίδες , εκπαιδευτικές εκδρομές.

Είναι μέλλος της c.i.o.f.f ( διεθνούς οργανισμού φολκλορικών φεστιβάλ) και μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ανατολικής Ρωμυλίας.

Διαθέτει μια πλούσια συλλογή από παραδοσιακές φορεσιές και κοσμήματα.

Διεύθυνση :

Τασιάκου 1
Κορινός Πιερίας

Υπεύθυνοι Συλλόγου :

Μπαχτσεβάνος Θεόδωρος
Σπανός Γεώργιος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

2351042472

Email Address :

msnk2015@hotmail.com

Facebook url :

https://www.facebook.com/profile.php?id=100001830803957