ΠΑΝΙΚΑΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Άρτεμις Ταυροπόλος”

ΠΑΝΙΚΑΡΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ “Άρτεμις Ταυροπόλος”

Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2001 στην Αθήνα με σκοπό τη διάσωση και διάδοση της λαϊκής παράδοσης και ιστορίας της Ικαρίας και των Φούρνων.

Η επωνυμία « Άρτεμις Ταυροπόλος» προήλθε από το ιερό που υπάρχει στο νησί μας και είναι αφιερωμένο στην αρχαία θεά Άρτεμις που απεικονίζεται και στο λογότυπο του συλλόγου μας. Μια γυναίκα πάνω σε ένα ταύρο και είναι εμπνευσμένο από τα αρχαία νομίσματα που βρέθηκαν στην Ικαρία.

Στην μέχρι τώρα πορεία του ο σύλλογος έχει ασχοληθεί με διάφορα θέματα όπως είναι η τοπική ενδυμασία, με ήθη και έθιμα του νησιού μας, με την καταγραφή ιστορικών-αρχαιολογικών τοποθεσιών της Ικαρίας καθώς και με την προβολή του νησιού μας μέσω των εμφανίσεων του αξιόλογου χορευτικού τμήματος που αποτελεί το μοναδικό ενεργό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα Ικαριακού συλλόγου στην Αθήνα αλλά και του δασκάλου μας που μέσω σεμιναρίων σε Αθήνα και εξωτερικό ταξιδεύει τον Ικαριακό λαϊκό μας πολιτισμό.

Τέλος έχει δημιουργήσει δύο μουσικούς ψηφιακούς δίσκους με χορούς και τραγούδια από την Ικαρία με αξιόλογους μουσικούς από το νησί και με την επιμέλεια του Βασίλη Μεσσαριτάκη.

Διεύθυνση :

Αλμυρού 6, Σταθμός Λαρίσης
Αθήνα

Υπεύθυνος Συλλόγου :

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΕΣΣΑΡΙΤΑΚΗΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

6944616133

Email Address :

artemistavropolos@gmail.com

Website url :

www.tavropolos.gr

Facebook url :

https://www.facebook.com/artemistavropolos