ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ

Λίγα Λόγια Για Τον Σύλλογο

Η ιστορία του συλλόγου είναι μακρινή.

Ιδρύθηκε το 1978 και αποτέλεσε έναυσμα δράσης και παραγωγικής δύναμης , προάγοντας τον πολιτισμό και οδηγώντας τους νέους στα ανόθευτα μονοπάτια της παράδοσης και της κληρονομιάς μας . Από τότε προσφέρει ανελλιπώς τις υπηρεσίες του, πάντα αφιλοκερδώς , οπουδήποτε κληθεί εντός του νησιού μας αλλά και αλλού.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του συλλόγου δημιουργήθηκαν και λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών χορών απ’ όλη την Ελλάδα , δανειστική βιβλιοθήκη, συστάθηκε και λειτουργεί τράπεζα αίματος. Επίσης διοργανώνει ομιλίες ,εκδρομές , εκδηλώσεις , φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, και γενικά συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων τοπικού, κοινωνικού και οικολογικού χαρακτήρα.

Το χορευτικό τμήμα του συλλόγου μας έχει στο δυναμικό του 65 μέλη αποτελείται από 2 τμήματα ,ένα παιδικό και ένα ενηλίκων.

Στο ενεργητικό του έχει ποικίλες δράσεις εντός και εκτός του νησιού μας .
Συμμετείχε σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις σε πολλά μέρη της Ελλάδας όπως : ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ , ΚΡΗΤΗ , ΣΕΡΡΕΣ , ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΤΡΙΠΟΛΗ, ΣΠΑΡΤΗ , ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ στα ελληνόφωνα χωριά της κάτω ΙΤΑΛΙΑΣ, στην ΚΥΠΡΟ αλλά και έχει συμμετάσχει στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο τόσο το χωριό μας όσο και ολόκληρο το νησί μας.

Διεύθυνση :

Βιταλάδες Κέρκυρας

Τκ 49080

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Θεοτόκης Βάρελης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

6974174091

Email Address :

theotokisgr@yahoo.gr

facebook url :

https://www.facebook.com/theotokis.varelis?fref=ts