Πολιτιστικο Καλλιτεχνικό Σωματείο Εταιρεία Θεάτρου Γ.Κ.Φωτιάδης

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ Γ.Κ.ΦΩΤΙΑΔΗΣ

Λίγα Λόγια Για το Σωματείο

Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1982 και αριθμεί πάνω από 300 μέλη.

Είναι σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Καλλιεργεί την παράδοση από όλες τις περιοχές όπου έζησε και δημιούργησε πολιτισμό ο ελληνισμός. Η επωνυμία του Συλλόγου δόθηκε προς τιμή του αείμνηστου Γεωργίου Φωτιάδη, θεατρικού συγγραφέα, ο οποίος πέθανε σε νεαρή ηλικία στον Πόντο.

Ο Σύλλογος μας ιδρύθηκε το 1982. Είμαστε ένας σύλλογος ποντίων που εκτός από την καλλιέργεια της πολιτιστικής κληρονομιάς της ιδιαίτερης περιοχής που έζησαν και δημιούργησαν πολιτισμό οι πρόγονοι μας, σκοπό έχουμε να γνωρίσουμε και τους πολιτισμούς όλων των περιοχών που υπήρχε και υπάρχει Ελληνισμός, όπως Πόντος, Μ.Ασία, Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρο, Θεσσαλία, Νησιά, γιατί πιστεύουμε πως η γνωριμία και το πλησίασμα των ιδιαίτερων πολιτισμών της Πατρίδας μας μειώνουν τις φυλετικές και τοπικιστικές διαφορές, που δυστυχώς ακόμα ταλανίζουν τον τόπο μας.

Σκοπός του Σωματείου μας είναι η μορφωτική μας καλλιέργεια μέσα από τον λαϊκό πολιτισμό, τις λαϊκές τέχνες, το θέατρο, χορό, τραγούδι, λογοτεχνία κ.λ.π και η διαπαιδαγώγηση μας στα ιδανικά της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, της Ισότητας.

Διαθέτουμε αξιόλογο χορευτικό που παρουσιάζει χορούς από όλες τις περιοχές της πατρίδας μας, με πλούσια ιματιοθήκη.
Επίσης λειτουργεί θεατρική ομάδα, καθώς επίσης και χορωδία. Έχουμε συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Αμερική, τον Καναδά, τη Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) αλλά και την Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τουρκία).

Διεύθυνση Σωματείου : Ι. Πασσαλίδη 19, Θεσσαλονίκη
Υπεύθυνος Σωματείου : Ανθούλα Νικολαΐδου
Τηλέφωνο Επικοινωνίας : 6972825882
Email : fotiadisdance@gmail.com
Facebook url : https://www.facebook.com/folkdancefotiadis/