Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης

Χορευτικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης – “Δερόπολη”

Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο

Ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης, με διακριτικό τίτλο Δερόπολη, ιδρύθηκε έχοντας ως βασικό στόχο την προστασία και την ανάδειξη του πολιτισμού και της παράδοσης του τόπου μας!

Μέσα από την παράδοσή μας καταδεικνύεται ένας διαφορετικός τρόπος ζωής, τον οποίο ο καθένας από εμάς αγαπά αλλά δυστυχώς η σύγχρονη πραγματικότητα μας αποτρέπει να τον ακολουθήσουμε! Η παραδοσιακή μας μουσική , το κλαρίνο, το ντέφι, το λαούτο, το βιολί, τα τραγούδια και οι χοροί , συμβάλλουν ώστε η σκέψη και η ψυχή μας να ελευθερώνονται και να ταξιδεύουν μέσα από τους ήχους και τα βήματα!

Βέβαια δεν είναι καθόλου εύκολο να ταξιδεύεις σε αυτό το μονοπάτι που χάραξαν οι παλιοί αν πρώτα δεν έχεις εμποτιστεί με τους ήχους, συγχρονιστεί με τους ρυθμούς, συναισθανθεί τα βιώματα και αναπολήσει τις μνήμες του λαού μας! Ο χορός, το τραγούδι και ο βαρύς σκοπός που παράγει το κλαρίνο, όλα εμπνεύσεις από την ζωή της δύσκολης εποχής των προγόνων μας για ψυχική ανάταση , ανακουφίζουν στο άκουσμά τους και μόνο κάθε λύπη ! Δεν καταργούν καμία κατάσταση αλλά μπορούν να συμβάλλουν στην εκτόνωση του κάθε ανθρώπου!

Μέσα από αυτά ανταμώνουμε τους προγόνους μας και αυτοί δεν μας αφήνουν ποτέ να βυθιζόμαστε στην πίκρα των καθημερινών προβλημάτων της ζωής και της μοναξιάς μας!Συνδράμουν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο στην αγαλλίαση κάθε πόνου και στην υπέρβαση κάθε δυσφορίας!

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις, μέσα από αυτά εκφράζουμε την χαρά μας και την παρατείνουμε με ήχους που διαχέονται τριγύρω στο περιβάλλον, σαν ένα κάλεσμα της φύσης για χαρά, τη δική μας χαρά, τη χαρά του καθενός που με την αύρα της αναζωογονεί και αυτή τη φύση, προσδίδοντας της γιορτινή όψη, όψη γλεντιού στους μελωδικούς ήχους, τα ακούσματα, τα βήματα της παράδοσης!

Η παράδοση μας υπηρετεί τη ζωή, την απαθανατίζει, τη δρομολογεί, αποτελεί το συνδετικό κρίκο των ανθρώπων της πατρίδας μας και ενισχύει την ιστορική μνήμη!

Διεύθυνση :

Αγίου Παύλου 31
Περιστέρι Αττικής

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Δούλης Κωνσταντίνος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

2155453510

Website url :

www.deropoli.gr

Email Address :

xopode@gmail.com

Facebook url :

https://www.facebook.com/Χορευτικός-Πολιτιστικός-Σύλλογος-Δερόπολης-Δερόπολη-140693439747274/?fref=ts