Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ Αόρι Αξού»

Χορευτικός Σύλλογος Τ’ Αόρι

Λίγα Λόγια Για τον Σύλλογο

Ο Χορευτικός Σύλλογος «Τ’ Αόρι Αξού» ιδρύθηκε στην Αξό του Δήμου Κουλούκωνα το 2003.

Σκοπός του η ανάδειξη των λαογραφικών στοιχείων του τόπου και κυρίως η βίωση των αξιών εκείνων της παράδοσης που μπολιάζουν δημιουργικά τη σύγχρονη σημερινή κοινωνία.

Ο Πρόεδρος και υπεύθυνος διδασκαλίας Στέλιος Πατελάρος, και η Κατερίνα Ανδρεαδάκη, έχουν θέσει στόχους ως προς τη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, με άξιους συνεχιστές τα παιδιά του ορεινού Μυλοποτάμου. Γιατί παράδοση είναι η αλυσίδα που συνδέει τις γενιές μεταξύ τους.

Με όρεξη και μεράκι, όλα αυτά τα χρόνια ο Σύλλογος έχει να επιδείξει έργο σε όλους τους στόχους που τέθηκαν εξαρχής . Δημιουργία και διατήρηση χορευτικού συγκροτήματος ανδρών και γυναικών, το οποίο λαμβάνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις ενδεδυμένο με παλιές παραδοσιακές κρητικές φορεσιές. Δημιουργία παιδικού χορευτικού συγκροτήματος, στο οποίο συμμετέχουν αγόρια και κορίτσια προσχολικής και σχολικής ηλικίας, ενδεδυμένα κατά τις διάφορες εκδηλώσεις στις οποίες μετέχουν με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες. Δημιουργία τμήματος διδασκαλίας κρητικών χορών, παλαιών και νέων, καθώς και διδασκαλία λαϊκών χορών από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Από το 2003 έως και σήμερα, ο Σύλλογος συμμετέχει σε τοπικές και εθνικές εορτές και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις εντός και εκτός της Ελλάδας, παρουσιάζοντας χορούς και έθιμα του τόπου.

Με οδηγό τις γνώσεις τους, αλλά και το περίσσευμα καρδιάς και αγάπης για την Κρήτη, ο Στέλιος Πατελάρος και η Κατερίνα Ανδρεαδάκη οδηγούν τα βήματα των κατοίκων της περιοχής στο γλυκό συρτό, στον λεβέντικο καστρινό και στον ηρωικό πεντοζάλη……..

Διεύθυνση :
ΑΞΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ

ΚΡΗΤΗ

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Πατελαρος Στυλιανός

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

6945496941