Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων

Λίγα Λόγια για τον Όμιλο

Ο Όμιλος Παράδοσης-Λαογραφίας Καμένων Βούρλων ιδρύθηκε το 2000 από μια ομάδα ανθρώπων με μεράκι για την καταγραφή ,διάσωση και διάδοση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Αποτελείται από τρία τμήματα, το χορευτικό, το μουσικό και το λαογραφικό. Διατηρεί δώδεκα τμήματα παραδοσιακών χορών όλων των ηλικιών και τετράφωνη μικτή χορωδία ενηλίκων και για έξι χρόνια διατήρησε και τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών μουσικών οργάνων.

Έχει διοργανώσει 17 βραδιές παραδοσιακών χορών με τίτλο (Τραγουδώντας και χορεύοντας ταξιδεύουμε στην Ελλάδα ), 8 χορωδιακά φεστιβάλ , 9 εκδηλώσεις τοπικής ιστορίας με τίτλο (Αναζητώντας … τις ρίζες) , 2 βραδιές ελληνοουκρανικής φιλίας και 1 βραδιά ελληνοσερβικής φιλίας.

Συμμετέχει κάθε χρόνο με τη χορωδία και τα χορευτικά στις εκδηλώσεις του Δήμου και της ιεράς μονής Μεταμορφώσεως Σωτήρος Καμένων Βούρλων. Έχει διοργανώσει αφιερώματα στο Γιάννη Ρίτσο και τον Αλεξ. Παπαδιαμάντη. Έχει λάβει μέρος σε εκδηλώσεις πολιτιστικών ανταλλαγών σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού , όπως Καρπενήσι, Θήβα, Λιβαδειά

Διεύθυνση :

Γερασίμου Βασιλειαδή 5,
Καμένα Βούρλα

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Μεγαγιάννης Δημήτρης

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

Πρόεδρος:
6944623293 Μεγαγιάννης Δημήτρης

Χοροδιδάσκαλος:
6973373768 Πενταλιός Τάσος

Email Address :

tasosp2@hotmail.com

Youtube channel :

https://www.youtube.com/channel/UCBytWsjA9_8DYSlemN6yeag