ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ & ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΤΕΙΩΝ ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ

Λίγα Λόγια Για Τον Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Φυτειών “ΑΚΑΡΝΑΝΙΚΟ ΦΩΣ” ιδρύθηκε το 1983, από νέους κατά το πλείστον της εποχής εκείνης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας.

Σκοπός του συλλόγου είναι η έρευνα, η μελέτη, και η πρακτική αντιμετώπιση των προβλημάτων – κοινωνικών, ανθρωπιστικών, πολιτιστικών, πνευματικών, προστασίας περιβάλλοντος – που αφορούν την κοινωνία της περιοχής.

Η οργάνωση τμήματος χορού και ζωγραφικής στην αρχή και στη συνεχεία μουσικού και θεατρικού τμήματος, συνέβαλλαν στην καλλιέργεια και στην ανάδειξη του πνεύματος των νέων αλλά και στην διατήρηση της παράδοσης του τόπου και γενικότερα του Ελληνισμού.

Σήμερα, οργανώνει τέσσερα τμήματα παραδοσιακών χορών και τμήμα θεάτρου με συνεχή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός των συνόρων. Ακόμη διαθέτει και λαογραφικό μουσείο σε κεντρικό σημείο του χωριού. Κάθε χρόνο οργανώνει, την γιορτή της Τσιγαρίδας στις 26 Δεκεμβρίου και τις καλοκαιρινές πολιτιστικές εκδηλώσεις στις οποίες συμμετέχουν χορευτικά και θεατρικά τμήματα από την ευρεία περιοχή αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδος, καθώς επίσης και αθλοπαιδιές.

Όσο υπάρχουν άγνωστα μονοπάτια και θέληση για δημιουργία και θα είμαστε πάντα εκεί.

Διεύθυνση :
ΦΥΤΕΙΕΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6946612652