ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ “ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΙΟ” ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΚΤΙΟΥ – ΒΟΝΙΤΣΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Το χορευτικό τμήμα «Το Ανακτόριο» ιδρύθηκε το Φεβρουάριο του 2015 από τον Σύλλογο Γυναικών Βόνιτσας, με σκοπό τη διδασκαλία και εκμάθηση παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές του ελληνισμού. Διαθέτει τμήματα όλων των ηλικιών (ενηλίκων, εφήβων, τάξεων δημοτικού). Η ιδιαίτερη αγάπη, το μεράκι και το πάθος των χοροδιδασκάλων μας για την παράδοση και το χορό, μεταλαμπαδεύεται στους χορευτές μας, μικρούς και μεγάλους, οι οποίοι μέσα από τα μαθήματα αποκτούν γνώσεις τόσο των παραδοσιακών χορών όσο και των λαογραφικών στοιχείων του κάθε τόπου.

Το Χορευτικό μας τμήμα παίρνει μέρος σε διάφορες εκδηλώσεις εντός του έτους, ενώ κάθε καλοκαίρι πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία η ετήσια μουσικοχορευτική παράσταση του στη Βόνιτσα, όπου παρουσιάζονται χοροί από όλα τα χορευτικά μας τμήματα, καθώς και από φιλοξενούμενα χορευτικά ενώ η βραδιά κλείνει με πολύ κέφι, ζωντάνια και χορό.

Το χαμόγελο των χορευτών, οι γνώσεις που αποκομίζουν και η δίψα τους για χορό αποτελούν για το Χορευτικό και για το Σύλλογο μας, την πιο τρανή απόδειξη αγάπης για την παράδοση, την μεγαλύτερη ανταμοιβή μας για τον κόπο και τα εμπόδια που προκύπτουν και που αντιμετωπίζουμε κατά τη διάρκεια, καθώς και το έναυσμα και τη δύναμή μας για περαιτέρω δράση και ανάπτυξη.

Στόχος του Χορευτικού μας τμήματος καθώς και του Συλλόγου Γυναικών είναι η εκμάθηση παραδοσιακών χορών, η αλώβητη μετάδοση του θησαυρού της παράδοσης στις επόμενες γενιές, η ανακάλυψη της ιστορικής μας ταυτότητας, η ανάπτυξη του πολιτισμού του τόπου μας καθώς και η τοποθέτηση της δική μας πινελιάς στον καμβά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Χοροδιδάσκαλοι: Σπύρος Παπουτσόπουλος & Δήμητρα Χατζηπαππά

Υπεύθυνη & Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βόνιτσας: Ρένα Μπίντζου

Διεύθυνση :
Βόνιτσα Αιτωλοακαρνανίας

Υπεύθυνος Συλλόγου :
Ρένα Μπίντζου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6977381866