Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Αναβίωση του Κρητικού Παραδοσιακού Γάμου, το Σάββατο 23 Ιουνίου 2018, στο Σκαλάνι Πεδιάδος, υπό την αιγίδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκαλανίου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Σκαλανίου.

Στο χοροθεατρικό δρώμενο συμμετείχαν τα παιδιά των χορευτικών τμημάτων του Πολιτιστικού Συλλόγου υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων τους, Γιάννη Στιβακτάκη και Μαρίας Μαργιολάκη.

Το χοροθεατρικό δρώμενο -διάλογοι, τραγούδια, χοροί – ξύπνησε μνήμες από το παρελθόν προκαλώντας συγκίνηση, για μία εποχή που μπορεί να πέρασε αλλά τα ιδανικά της είναι πιο επίκαιρα από ποτέ.

Την εκδήλωση πλαισίωσε το μουσικό συγκρότημα με τους Μιλτιάδη Βαρουχάκη στη λύρα/τραγούδι, Μπάμπη Προϊστάκη και Γιώργο Κρασανάκη στα λαούτα και Μιχάλη Ιατράκη στην ασκομαντούρα/νταουλάκι.

Μετά το δρώμενο ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι που κράτησε μέχρι πρωίας. Τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου και του δημοτικού σχολείου Σκαλανίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

fifteen + nineteen =