Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο η εκδήλωση “Ηπειρώτες στη Ζάκυνθο
από την Ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού “Ο Σύρτης”
και την Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής “Το Κούγκι¨.

Η εκδήλωση είχε ανθρώπινο χαρακτήρα στήριξης για τον φίλο Διονύση Προκόπη και την μάχη ζωής που δίνει.

Μουσική , χορός αλλά και Θέατρο …

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟΥ – ΣΑΒΒΑΤΟ 26-05-2018

Μια αναφορά στις διαχρονικές πολιτισμικές  ομοιότητες και επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ Ηπειρωτών και Ζακυνθινών με ομιλητή τον ομότιμο Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ  κο ΗΛΙΑ  ΔΗΜA.

Ακολουθήσε θεατρική και χορευτική παράσταση ηθογραφικού και λαογραφικού περιεχομένου του συγγραφέα κου Ηλία Δήμα με τίτλο :  “ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΛΕΝΙΩΣ”.


Ευχαριστήρια επιστολή Ομάδας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού “Ο Σύρτης” 

Αγαπητοί φίλοι.

Θα ήθελα να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής το Κούγκι για την άψογη εμφάνιση τους στην εκδήλωση με θέμα «ΗΠΕΙΡΩΤΕΣ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ» που έγινε στις 26/5/2018 στο θέατρο Σαρακινάδου στην Ζάκυνθο.

Ευχαριστώ που δέχτηκαν την πρόσκληση μας από την ομάδα Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού «Ο Σύρτης» να έρθουν εδώ στο νησί μας, στην πατρίδα του Δασκάλου μας Διονύση Κάρδαρη τον οποίο ευχαριστώ ιδιαίτερα για την άμεση ανταπόκριση στην πρόσκληση μας και για ότι έχει προσφέρει και έχει κάνει για την Ζάκυνθο και για εμένα προσωπικά, και να περάσουν ένα όμορφο τριήμερο.

Η Ένωση Ηπειρωτών Αγίου Δημητρίου Αττικής «ΤΟ ΚΟΥΓΚΊ» ξεσήκωσε στην αρχή με το «ΠΡΟΞΕΝΙΌ ΤΗΣ ΛΕΝΙΏΣ» τους θεατές, χαρίζοντας γέλιο που στις μέρες μας το έχουμε ανάγκη, όπως ανάγκη έχει ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ όπου χάρη σε εσάς είχε την δική σας σημαντική στήριξη (μιας και η εκδήλωση αυτή ήταν αφιερωμένη στον ίδιο) και μετά χορέψατε Ηπειρώτικους χορούς και το κοινό είδε κάτι διαφορετικό από τους δικούς μας τοπικούς χορούς και τραγούδια.

Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ήρθε και στήριξε τον κουμπαρά για τον Διονύση Προκόπη, όπου όλοι δείξαμε την ευαίσθητη πλευρά μας για τον συνάνθρωπο μας που μας έχει πραγματικά ανάγκη!!! Το ποσό που μαζεύτηκε την ώρα της εκδήλωσης ήταν 1035€ τα οποία τα παρέλαβε η φίλη του Διονύση Προκόπη, Κα Τσάτου Αναστασία. (πρόεδρος Πολιτιστικού συλλόγου “Μούσες”).

Ευχαριστώ από καρδιάς την ΠΡΌΕΔΡΟ σας Κα Λίλιαν Παπαδοπούλου για τα καλά της λόγια, για την τιμητική πλακέτα που μας έδωσε, τον Κο Ηλία Δήμα όπου για πρώτη φορά στην Ζάκυνθο καθηγητής ΤΕΕΦΑ πανεπιστημίου Αθηνών βρέθηκε σε εκδήλωση για να μιλήσει και να προλογίσει τις σχέσεις ΗΠΕΙΡΩΤΏΝ ΚΑΙ ΖΑΚΥΝΘΙΝΏΝ. Η τιμή μας είναι μεγάλη. Επίσης ευχαριστούμε την Κα Τζένη Κωστούση που και αυτή είχε μέρος στη δική σας εμφάνιση και επιτυχία!

Ευχαριστούμε τους «ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΘΟΣ» που ήταν μαζί μας και τιμήθηκαν για τα 25 χρόνια προσφοράς τους στη Ζακυνθινή μουσική παράδοση από την Ένωση Ηπειρωτών «ΤΟ ΚΟΥΚΓΙ» και πλαισίωσαν με της υπέροχες φωνές τους αυτή την εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Τέλος, ευχαριστούμε τους παρουσιαστές μας, Κα Νατάσα Πατρινού και Κο Άγγελο Σεβαστιάδη για την υπέροχη και μοναδική τους παρουσίαση της εκδήλωσης, την εφημερίδα ΗΜΕΡΑ και το IONIAN CHANNEL που κάλυψαν την βραδιά και στήριξε την προσπάθεια αυτή!

Με εκτίμηση και φιλία,
Ο συντονιστής – χοροδιδάσκαλος
και εκ μέρους της Ομάδας Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού «Ο Σύρτης»
Σπύρος Σκιαδόπουλος – Αργύρης


Μήνυμα από την κα Τσάτου Αναστασία :

Απόψε κάναμε ένα ακόμη μικρό θαύμα, βάλαμε ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα για ζωή στον φίλο μας Διονύση!!! Μαζέψαμε 1035 ευρώ και δείξαμε μέσα από τον πολιτισμό την αγάπη μας και την στήριξη μας απέναντι στον συνάνθρωπο Μας!! Εύχομαι και έχω πίστη ότι θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί να βγει νικητής ο Διονύσης Μας!!!! 
Σας ευχαριστούμε πολύ όλους και ιδιαίτερα τον Σπύρος Σκιαδόπουλος για την υπέροχη Εκδήλωση, που διοργάνωσε και έδωσε ελπίδα σ’έναν νέο άνθρωπο να συνεχίζει να ονειρεύεται…!!!

 


Μήνυμα από τον κ. Μαραντινό Σπύρο :

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΝ ΛΙΓΟ ΣΟΦΟΣ ΟΥΤΕ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΚΟΠΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΛΙΘΑΡΑΚΙ ΣΤΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΟΣΟΙ ΗΔΗ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ.

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΑΡΑΚΙΝΑΔΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26-05-2018 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΚΑΙ ΜΕ ΠΑΡΑΚΙΝΗΤΗ-ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗ ΤΟΝ Κ. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΦΕΡΕ ΜΙΑ ΠΛΗΘΩΡΑ ΗΘΟΠΟΙΩΝ-ΧΟΡΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ, ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΑΞΙΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ «ΤΟ ΚΟΥΓΚΙ» ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΗΣΗ, ΟΜΑΔΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ «Ο ΣΥΡΤΗΣ» ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ “ΔΙΚΗ ΜΑΣ” ΦΩΝΗ ΤΟΥΣ «ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ» Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΟΛΟΙ ΜΑ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΟΒΟΛΟΝ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΚΑΙ «ΤΑΠΕΙΝΟ» ΚΟΥΤΙ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΕΡΟΓΚΟ ΠΟΣΟ ΤΟΝ 1.200.000€ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ….
ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΜΑΣ ΕΠΑΦΗ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΠΟΛΥ ΝΑ ΠΑΡΕΥΡΕΘΕΙ ΜΑ………….
ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΣΑΤΟΥ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΠΑΓΩΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΣ ΕΓΩ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ 138 ΗΜΕΡΕΣ ΖΩΗΣ………….
………………………………………………………………………………………………….
ΜΟΝΟ ΣΙΩΠΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΛΙΓΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΩ ΤΙ ΑΚΟΥΣΑ…….
………………………………………………………………………………………………….
ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΑ ΓΙΑΤΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΣΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΘΕΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ….ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΚΥΛΑΕΙ? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΡΑΞΑ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΧΙΛΙΕΣ Ή ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΗΜΕΡΕΣ Ή ΠΕΝΤΕ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ????
ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΘΕΣΗ ΜΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΠΙΕΖΟΝΤΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ…..
Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ…..ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΤΙΜΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ…..
ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΜΑΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΛΟΙ ΝΟΜΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΓΡΑΨΩ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ ΑΦΟΥ ΠΟΤΕ ΜΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΑΣ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΕΔΙΝΕ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΣΗ…..
ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΝΕΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΕ….
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΝ ΣΠΥΡΟΣ ΜΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ, ΤΟΝ Κ. ΣΚΙΑΔΟΠΟΥΛΟ ΣΠΥΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΗΤΑΝ Ο ΑΜΕΣΟΣ ΚΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΜΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΤΟΥΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑΔΕΣ, ΤΟΝ Κ. ΑΓΓΕΛΟ ΣΕΒΑΣΤΙΑΔΗ ΤΗΝ Κ. ΠΑΤΡΙΝΟΥ ΝΑΤΑΣΑ ΤΟΝ Κ. ΔΗΜΑ ΗΛΙΑ ΤΟΝ Κ. ΚΑΡΔΑΡΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΗΝ Κ. ΚΩΣΤΟΥΣΗ ΤΖΕΝΗ, ΚΡΥΦΟΥΣ Ή ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ «ΓΕΜΑΤΑ» ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΔΩΡΑ…..ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ Ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΗ….
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΑΣ………………………….
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΜΑΡΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × 3 =