Πέντε εκπληκτικά οφέλη του χορού.

27 Νοεμβρίου 2017 · Leave a Comment 2

Ο χορός είναι μία εξαιρετική άσκηση – γυμναστική , η οποία και βοηθάει στη διατήρηση ενός υγιούς σωματικού βάρους, αλλά και στη διατήρηση της καλής μας διάθεσης. Παρακάτω, μπορούμε να διαβάσουμε πέντε εκπληκτικά οφέλη του χορού:

  • Καταπολέμηση προβλημάτων υγείας: Διάφορες δυσμορφίες στη σπονδυλική στήλη (λόρδωση, σκολίωση), αντιμετωπίζονται ικανοποιητικά μέσω του χορού, καθώς συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος. Εκπληκτικά οφέλη παρατηρούνται επίσης στην καρδιαγγειακή λειτουργία, τη σωματική ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.
  • Βελτίωση της διάθεσης: Ο χορός προσφέρει ελευθερία και εναλλαγή κινήσεων και καλλιεργεί την εσωτερική χαρά του ανθρώπου. Όταν αθλούμαστε, αυξάνονται οι ενδορφίνες , γνωστές ως οι “ορμόνες της χαράς”, οι οποίες δρουν ευεργετικά στον άνθρωπο, ενώ μειώνεται η κορτιζόλη, η ορμόνη που αυξάνει τα επίπεδα του άγχους.
  • Κοινωνικότητα: Ο χορός είναι από τα αθλήματα που φέρνουν τον άνθρωπο σε επαφή με άλλα άτομα. Μέσω αυτής της αλληλεπίδρασης, ο άνθρωπος κοινωνικοποιείται, δίνεται και μοιράζεται με άλλους αυτά που υπάρχουν μέσα στον εσωτερικό του κόσμο.
  • Είναι μία εξαιρετική γυμναστική: Το εκπληκτικό πλεονέκτημα που προσφέρει ο χορός είναι ότι το υγιές βάρος που αποκτά ο αθλητής δε χάνεται αλλά παραμένει, σε αντίθεση με άλλα αθλήματα. Ο αθλητής του χορού δεν παχαίνει εύκολα ή και καθόλου.
  • Μπορεί να ασχοληθεί εύκολα κάποιος μαζί του: Ο χορός είναι ένα άθλημα και μία ενασχόληση με την οποία μπορεί εύκολα κάποιος να καταπιαστεί, ακόμα και αν δε διαθέτει μεγάλη οικονομική ευχέρεια. Οι δήμοι προσφέρουν πάντα – τουλάχιστον τις περισσότερες φορές- μαθήματα χορού ακόμα και δωρεάν μέσα από δικά τους προγράμματα στην περίπτωση που κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να εγγραφεί σε μία σχολή χορού. Συνεπώς, αν κάποιος επιθυμεί να ασχοληθεί ,μπορεί να ασχοληθεί πιο εύκολα σε σχέση με άλλα δυσεύρετα αθλήματα.Αφήστε λοιπόν τον εαυτό σας να χορέψει ελεύθερα, δυνατά και άφοβα!

Άρθρο από την φίλη Μαρία Σ.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

19 + seventeen =

loading...