Ο χορός δεν είναι μόνο μία σπουδαία μορφή γυμναστικής, ένας τρόπος κοινωνικοποίησης και επαφής με άλλους ανθρώπους, κινήσεις που αποτυπώνουν τη δύναμη του ανθρώπινου κορμιού. Είναι μαζί με όλα αυτά, δείγμα και στοιχείο της κουλτούρας μίας χώρας και ενός έθνους, αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού ενός λαού.

Δεν είναι τυχαίο που η κάθε χώρα έχει τον δικό της χορό. Αυτό μας δείχνει ξεκάθαρα πως και αυτός είναι μία ανάγκη και ένα στοιχείο που την καθιστά ξεχωριστή μέσα στην Ιστορία, είναι ένα κομμάτι της δικής της κουλτούρας και κληρονομιάς που προσφέρεται απλόχερα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Η ενασχόληση με τον χορό είναι παράλληλα μία ανακάλυψη της ανθρώπινης ιστορίας, κάθε φορά που ασχολούμαστε με ένα είδος του ανακαλύπτουμε στοιχεία και για την ιστορία της χώρας από την οποία προέρχεται. Είναι ένα αγαθό, ένα δώρο για τον άνθρωπο και μία πραγματική ευλογία που οξύνει τόσο τη σωματική και την πνευματική μας υγεία, όσο και τα γνώσεις μας για τον κόσμο!


Για το xoreytis.gr – Μαρία Σ.

Η Μαρία γράφει … Μια νέα κοπέλα, αρθρογράφος, συγγραφέας, αθλήτρια, χορεύτρια. Αγαπάει την φιλοσοφία, την ψυχολογία, τα βιβλία και την έκφραση… Μοιράζεται με το xoreytis.gr σκέψεις και συναισθήματα…


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

two × five =