Δε θα μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου να ασκείται σε ένα οποιοδήποτε άλλο άθλημα από μία πολεμική τέχνη. Η εξάσκηση στο Taekwondo  με βοήθησε να κοινωνικοποιηθώ στην αρχή της εφηβείας μου και ενίσχυσε μέσα μου την πίστη στην τεράστια δύναμη που κρύβουμε όλοι μέσα μας.

Η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη με ώθησε στο να θέλω να ανακαλύψω ακόμα περισσότερα πράγματα για τις δυναμικές του ανθρώπινου σώματος. Λόγω του στέρεου πνευματικού υπόβαθρου που διαθέτουν, μου τόνισαν πόσο σημαντική είναι η ισοστάθμιση της πνευματικής καλλιέργειας με τη σωματική υγεία. Ενίσχυσαν μέσα μου την αυτοπεποίθηση πως μπορώ να αμυνθώ απέναντι σε έναν αντίπαλο που θα με απειλήσει ,δείχνοντάς του πως δε θα επιτρέψω να είμαι το θύμα μίας κατάστασης. Αυτό όμως δεν πρέπει να μας  εμποδίζει  από το να δείξουμε τον απαραίτητο σεβασμό απέναντι στον αντίπαλό μας , μη αφήνοντας τον εαυτό μας να του προξενήσει κάποια σοβαρή βλάβη.

Οι γυναίκες που ασχολούνται με τις πολεμικές τέχνες, όχι μόνο δεν αφήνουν τη θηλυκή τους πλευρά να σβήσει ,αλλά αντιθέτως, καλλιεργούν αρετές όπως η σεμνότητα και η  ταπεινότητα. Κανένας δεν μπορεί να αρνηθεί ,πιστεύω, πόσο όμορφο αισθητικά είναι ένα καλογυμνασμένο και σε αρμονία αθλητικό γυναικείο σώμα. Και η εξάσκηση σε μία πολεμική τέχνη ,όχι μόνο βοηθάει στην απόκτηση ενός ωραίου σώματος, αλλά βελτιώνει την καρδιαγγειακή υγεία , την ελαστικότητα και την σωματική ικανότητα του να εκτελεί κάποιος εύκολα δύσκολες κινήσεις.

Θεωρώ πως ο άνθρωπος που θα επιλέξει ως τρόπο άθλησης την ενασχόληση με μία πολεμική τέχνη, θα κάνει ένα δώρο μοναδικής αξίας στον εαυτό του. Θα βελτιώσει τη σωματική του υγεία ταυτόχρονα με την πνευματική του καλλιέργεια. Η βελτίωση της σωματικής και πνευματικής υγείας είναι το σπουδαιότερο δώρο της άθλησης απέναντι στον ασκούμενο – εκμεταλλευτείτε το!


Για το xoreytis.gr – Μαρία Σ.

Η Μαρία γράφει … Μια νέα κοπέλα, αρθρογράφος, συγγραφέας, αθλήτρια, χορεύτρια. Αγαπάει την φιλοσοφία, την ψυχολογία, τα βιβλία και την έκφραση… Μοιράζεται με το xoreytis.gr σκέψεις και συναισθήματα…


 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 − three =