Πόνος μετά την άσκηση. Γιατί συμβαίνει ;

3 Μαΐου 2018 · Leave a Comment Like

Το ”κάψιμο” στους μυς είναι ένα σύνηθες φαινόμενο ,ιδιαίτερα γνωστό στους αθλητές. Πού οφείλεται όμως;

Είναι γνωστή η αντίληψη πως ο πόνος και η ενόχληση που αισθανόμαστε μετά τη γυμναστική κυρίως, οφείλεται στη συσσώρευση του γαλακτικού οξέος στους μυς και την περιοχή του σώματος που έχει γυμναστεί περισσότερο. Και όμως, η πραγματική αιτία πίσω από αυτό τον πόνο δεν είναι αυτή, αφού το γαλακτικό οξύ μένει για λίγο στους μυς και μετά φεύγει. Η αιτία είναι ότι οι μυς μας μετά από έντονη άσκηση ”καταστρέφονται” και δημιουργούνται ξανά ώστε να αντέξουν τις δύσκολες και καινούργιες συνθήκες!

Ο πόνος όμως που αισθανόμαστε δεν οφείλεται τόσο στον ίδιο το μυ, αλλάς στις κινήσεις του σώματος που προσπαθούν να κάνουν το μυ να λειτουργήσει.

Έτσι λοιπόν εξηγείται ο πόνος που αισθανόμαστε μετά την άσκηση αλλά και γιατί με την πάροδο του καιρού αισθανόμαστε λιγότερο πόνο: διότι οι μυς μας έχουν δημιουργηθεί ξανά!


Για το xoreytis.gr – Μαρία Σ.

Η Μαρία γράφει … Μια νέα κοπέλα, αρθρογράφος, συγγραφέας, αθλήτρια, χορεύτρια. Αγαπάει την φιλοσοφία, την ψυχολογία, τα βιβλία και την έκφραση… Μοιράζεται με το xoreytis.gr σκέψεις και συναισθήματα…


 


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × three =