Τα γνωρίσματα ενός καλού χορευτή.

12 Νοεμβρίου 2017 · Leave a Comment 1

Ο χορευτής είναι το πρόσωπο εκείνο που ασκείται σε μία χορευτική τέχνη και πορεύεται σε έναν δρόμο γνώσης και αυτοβελτίωσης. Ποια όμως πρέπει να είναι τα γνωρίσματα ενός καλού χορευτή; 

  • Η ταπεινότητα: Ο καλός χορευτής δε σταματάει ποτέ να πιστεύει ότι αυτά που γνωρίζει είναι πολύ λιγότερα από αυτά που δε γνωρίζει όπως και ότι ο δρόμος της γνώσης δεν τελειώνει ποτέ. Ο καλός χορευτής αγωνίζεται πάντα για τη βελτίωση της τέχνης και του εαυτού του.
  • Αφοσίωση: Η αφοσίωση στην τέχνη είναι και το κλειδί για τη συνεχή βελτίωση. Ο καλός χορευτής οφείλει να ασκείται, να ρωτάει, να μαθαίνει όσα περισσότερα μπορεί και να αλληλεπιδρά και με άλλους χορευτές ,ώστε να μαθαίνει και από τη δική τους εμπειρία. Η αφοσίωση στην τέχνη μας θα μας καλλιεργήσει πνευματικά και θα μας δυναμώσει και σωματικά.
  • Ομαδικότητα: Ο χορευτής οφείλει να βάζει στην άκρη φιλονικίες, κόντρες  και μικρότητες με άλλα άτομα και να συνεργάζεται μαζί τους σε κλίμα ειρήνης και ομαδικότητας. Στη ζωή θα κληθούμε πολλές φορές να συνεργαστούμε και με άτομα που μπορεί να μη συμπαθούμε , αλλά θα πρέπει να τα αφήνουμε όλα πίσω και να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο. Και ο καλός χορευτής οφείλει να το γνωρίζει αυτό.
  • Σεβασμός: Ο σεβασμός στον εαυτό μας και την τέχνη μας είναι απαραίτητος. Ο χορευτής οφείλει να αγωνίζεται για τη σωστή φήμη του αθλήματός του και όχι να το υποβαθμίζει με άσχημες πράξεις. Με αυτό τον τρόπο βοηθάει και άλλα άτομα να σχηματίζουν θετική γνώμη για τη χορευτική τέχνη.
  • Συνέπεια: Ο χορευτής πρέπει να παρακολουθεί συχνά προπονήσεις, να μην αμελεί την εξάσκηση και να είναι ένα σφουγγάρι που δέχεται και επεξεργάζεται τη νέα γνώση. Όταν αγαπάς πραγματικά αυτό που κάνεις, τότε δε θα αμελείς τη βελτίωση σε αυτό ποτέ.

Η αφοσίωση στη χορευτική τέχνη θα είναι και το κλειδί για την επιτυχία!
Για το xoreytis.gr , άρθρο από την φίλη Μαρία Σ.
Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 × two =