Εργαστήρι Πολιτισμού Νέας Αρτάκης “Παναγία Φανερωμένη”

Λίγα Λόγια για το Εργαστήρι

Το Εργαστήρι Πολιτισμού «Παναγία Φανερωμένη» έχοντας μια πορεία τριάντα και πλέον ετών στα πολιτιστικά δρώμενα της Εύβοιας και όχι μόνο, έχει έδρα μια όμορφη πόλη, την Νέα Αρτάκη, που κτίστηκε από πρόσφυγες της περιοχής Κυζίκου Μικράς Ασίας στην Προποντίδα.

Έχει ως σκοπό τη διατήρηση και την προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και των κάθε είδους καλλιτεχνικών δημιουργημάτων του Ελληνισμού της Μικράς Ασίας και της Κωνσταντινούπολης.

Το Εργαστήρι είναι μέλος της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδας, του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων και της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ευβοίας. Πρόεδρος είναι ο Θεόδωρος Γιαννακάρας και χοροδιδάσκαλος ο Ευάγγελος Γιαννακάρας.

Πιστεύουμε πως σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, είναι επιτακτική η ανάγκη να αγωνιστούμε με κάθε τρόπο για τη διαφύλαξη της παράδοσης του τόπου μας, σαν ελάχιστο χρέος απέναντι στις προηγούμενες γενιές που μας άφησαν αυτή την πολιτιστική κληρονομιά και στις επόμενες γενιές που θα την κληροδοτήσουν. Ελπίζουμε πως πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα ενδιαφέρονται για τον τόπο τους και θα δραστηριοποιούνται για την πρόοδό του.

Διεύθυνση :
Κωνσταντινουπόλεως 80
Νέα Αρτάκη 346 00

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6942249716

Υπεύθυνος Συλλόγου :
Πρόεδρος : Θεόδωρος Γιαννακάρας