ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΑΣΟΣ ΔΥΤ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ΠΗΓΑΣΟΣ» Δυτικής Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 2013 και δραστηριοποιείται στους Δήμους Κορδελιού – Ευόσμου & Παύλου Μελά, στη Θεσσαλονίκη.

Σκοπός του είναι η διαφύλαξη και η μετάδοση της λαϊκής παράδοσης του τόπου μας στις νεότερες γενιές, μέσω της εκμάθησης παραδοσιακών χορών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Λειτουργούν τμήματα εκμάθησης παραδοσιακών, ποντιακών, κρητικών, λαϊκών χορών για ενήλικες, νέους, εφήβους και παιδιά & παιδικό τμήμα latin. Στις δραστηριότητές του συμπεριλαμβάνονται η Θεατρική Αγωγή, η Ζωγραφική, οι Εικαστικές Τέχνες και το Σκάκι.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται στο γυμναστήριο του 22ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου (αύλειος χώρος 4ου-15ου-22ου Δημ.Σχ.Ευόσμου) και στην οδό Παγγαίου 5 στην Ηλιούπολη (απέναντι από το ΔΑΚ Σταυρούπολης).

Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους ο Σύλλογός μας λαμβάνει μέρος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πραγματοποιεί εκδρομές για τη σύσφιξη των σχέσεων των μελών του, ενώ συμμετέχει και σε δράσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει στον Εύοσμο τις διήμερες Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «ΠΗΓΑΣΟΣ», στις οποίες παρουσιάζονται όλα τα τμήματα του Συλλόγου και φιλοξενούνται συγκροτήματα εντός και εκτός του νομού Θεσσαλονίκης.

 

 

Διεύθυνση :
ΟΥΡΑΝΙΑΣ 6-8,
Τ.Κ 56226,
ΕΥΟΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Υπεύθυνος Συλλόγου :
ΜΑΣΤΟΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6936767292