ΠΟΛΥΜΗΛΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΠΟΛΥΜΗΛΗ – ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο

Ο πολιτιστικός σύλλογος – Κέντρο χορού και Πολιτισμού – “Πολυμήλη” ιδρύθηκε το 2013, έχει έδρα την Καισαριανή και σκοπό του τη διάσωση, διαφύλαξη, διάδοση, αναβίωση και προστασία της ελληνικής χορευτικής λαϊκής παράδοσης, της πολιτιστικής κληρονομιάς, των ηθών και των εθίμων και του χορού ως τέχνη έκφρασης του ανθρώπου. Από τον Φλεβάρη του 2015 είναι μέλος του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO.

Το όνομα Πολυμήλη προέρχεται από την Ιλιάδα του Ομήρου. Η Πολύμηλη ήταν η καλύτερη και η ομορφότερη του χορού στο ναό της θεάς Αρτέμιδος. Κόρη του Φύλαντα, την είδε ο θεός Ερμής σε χορό προς τιμή της θεάς και την ερωτεύτηκε. Απέκτησε από αυτόν ένα παιδί, τον Εύδωρο, που αργότερα συνόδευσε τον Αχιλλέα στην επίθεσή του στην Τροία, ως αρχηγός των Μηρμιδόνων.

Στο σύλλογό μας διδάσκονται τα περισσότερα είδη χορού (Hip-Hop/Street Dance, Musical Theatre, Latin, Salsa, Ballroom, Tango Argentino, Zumba, Μοντέρνο, Σύγχρονο, Oriental, Μπαλλέτο παιδικό και ενηλίκων, Pilates) με το μεγαλύτερο δυναμικό μας να αποτελεί η ομάδα των παραδοσιακών ελληνικών χορών.

Ο σύλλογος, παρά το μικρό διάστημα ύπαρξής του, έχει κάνει έντονη την παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα διοργανώνοντας τουλάχιστον 2 παραστάσεις κάθε έτος, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ συλλόγων εντός και εκτός Αττικής, εκδίδοντας ετήσιο θεματικό ημερολόγιο, διοργανώνοντας επιμορφωτικά σεμινάρια με θέμα τους παραδοσιακούς χορούς από διάφορες περιοχές της Ελλάδος με εισηγητές καταξιωμένους χοροδιδασκάλους και ερευνητές και συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση της πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μας.

Τον Γενάρη του 2017 ο Σύλλογός μας αδελφοποιήθηκε με το Σύλλογο Ελεύθεροι Πολιορκημένοι της Ιεράς Πόλεως του Μεσσολογγίου, ενώ ιδιαίτερα στενή είναι η συνεργασία μας με το Τμήμα Πειραιά του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού της UNESCO με συμμετοχή μας σε όλες του μουσικοχορευτικές παραστάσεις που διοργανώνει.

Διεύθυνση :

Μενεμένης 12-18, Καισαριανή

Υπεύθυνος Συλλόγου :

Χαράλαμπος Μπακόπουλος

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :

2112143005