ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ

Λίγα Λόγια για το Σωματείο

Το Σεπτέμβριο του 2015 μια παρέα παιδιών δημιούργησαν μια χορευτική ομάδα, με χοροδιδάσκαλο τον κ. Χρονόπουλο Στέλιο. Ο Σκοπός αρχικά ήταν καθαρά και μόνο για την εκμάθηση ελληνικών παραδοσιακών χορών για προσωπική και μόνο γνώση. Οι μαθητές και ο χοροδιδάσκαλος αποφάσισαν να δώσουν και ένα όνομα στην ομάδα και έτσι την “βάπτισαν”  “ΣΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ”.

Στην πορεία όμως ο χοροδιδάσκαλος της ομάδας ύστερα από πρόσκληση ενός φίλου και χοροδιδασκάλου, η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά σε κεντρική εκδήλωση του συλλόγου στην Καλλιθέα. Στη συνέχεια ο χοροδιδάσκαλος και οι μαθητές μετά την επιτυχία που είχαν στη συμμετοχή της εκδήλωσης αποφάσισαν να το δουν πιο σοβαρά και στη συνέχεια συμμετείχαν και σε άλλες εκδηλώσεις.

Το Μάιο του 2016 η ομάδα αποκτά δικό της χώρο στον Ιερό Ναό Εσταυρωμένου Κολοκυνθούς στο Κολωνό. Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από γνωριμία και παρότρυνση του παπά της ενορίας (πάτερ Νικόλαος Κούβαρης), ο οποίος πρότεινε τη δημιουργία της χορευτικής ομάδας ως δραστηριότητα της ενορίας. Με αυτό το τρόπο άρχισε να συγκροτείτε η ομάδα, να αυξάνονται τα μέλη της και σιγά-σιγά με την πάροδο του χρόνου ήρθε η ιδέα για την δημιουργία συλλόγου. Έτσι ο χοροδιδάσκαλος ξεκίνησε τις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση του. Παρ’ όλα αυτά η ομάδα είχε αρχίσει ήδη να συμμετέχει σε εκδηλώσεις και φεστιβάλ εντός και εκτός Αττικής με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή.

Το έτος του 2017 τα μέλη της ομάδας άρχισαν να αυξάνονται ενώ οι διαδικασίες για την ίδρυση του συλλόγου είχαν ήδη ξεκινήσει. Στη συνέχεια φτάνουμε στον Ιανουάριο του 2018 πετυχαίνοντας την ίδρυση του συλλόγου με 25 ιδρυτικά μέλη και απαριθμώντας στην χορευτική του δύναμη 50 χορευτές.

Από το 2015 μέχρι σήμερα το σωματείο μας έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκδηλώσεις όπως στον εορτασμό της ενορίας που φιλοξενεί τη χορευτική ομάδα, σε εκδηλώσεις του ελληνικού συλλόγου παραδοσιακών χορών «ΗΓΕΧΟΡΟΣ», σε εκδηλώσεις της UNESCO και σε φεστιβάλ εκτός Αττικής όπως στη Θάσο, στη Χαλκίδα, στις Σέρρες και στη Πάρο.

Σκοπός της ίδρυσης του συλλόγου-σωματείου είναι η διάδοση, διατήρηση και εκμάθηση των παραδοσιακών χορών, των ηθών και τον εθίμων της πολιτισμικής μας κληρονομίας.

Διεύθυνση :
Λ. Λένορμαν 230, Κολωνός

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6985579189

Υπεύθυνος Συλλόγου :
Χρονόπουλος Στέλιος