Για σένα αγαπημένε μου δάσκαλε …

21 Απριλίου 2018 · Leave a Comment Like

Αγαπημένε μου δάσκαλε,

σε θυμάμαι πάντοτε με αγάπη. Θυμάμαι το νεύρο σου, το πείσμα σου να μας μεταδώσεις τη γνώση και τη λαχτάρα σου για εμάς. Κάτω από την αυστηρότητά σου κρυβόταν μία τρυφερή ψυχή ενός μικρού παιδιού, ένας άνθρωπος που ήθελε να μας φέρει κοντά στη γνώση και την πρόοδο και ήταν πάντοτε έτοιμος να αφουγκραστεί τις ανησυχίες μας.

Το αυστηρό σου βλέμμα δε σε άφηνε να μας τιμωρείς σκληρά; καταλάβαινες την ευαισθησία της ηλικίας, τον αυθορμητισμό της νιότης, την απολυτότητα της εφηβείας. Ήσουν ένας ώμος για να γέρνουμε και να κλαίμε όταν έχουμε ανάγκη και βιώνουμε μεγάλες μοναξιές και προσωπικά αδιέξοδα.

Δάσκαλε, σε ευχαριστώ. Είναι ένας λόγος που λέω πως είχα όμορφες παιδικές αναμνήσεις, ήσουν αυτός που μου έδειξε πως ο αγώνας για την κατάκτηση της γνώσης μπορεί να είναι πικρός, αλλά οι καρποί της είναι γλυκείς. Ήσουν ο γλυκός άνθρωπος, η αληθινή ψυχή με την αμέριστη υπομονή και ένας βράχος να στηριχθούμε.

Σε ευχαριστώ δάσκαλε, εύχομαι να είσαι καλά…


Για το xoreytis.gr – Μαρία Σ.

Η Μαρία γράφει … Μια νέα κοπέλα, αρθρογράφος, συγγραφέας, αθλήτρια, χορεύτρια. Αγαπάει την φιλοσοφία, την ψυχολογία, τα βιβλία και την έκφραση… Μοιράζεται με το xoreytis.gr σκέψεις και συναισθήματα…


 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 × five =