Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας ~σύγχορος~

Λίγα Λόγια Για το Εργαστήρι

Το Εργαστήρι Χορού και Λαογραφίας ~σύγχορος~ δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2016 από την αγάπη μας για τον Παραδοσιακό Χορό ,τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Σκοπός και στόχος μας είναι η διατήρηση, διάσωση , διάδοση και μετάδοση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Σύγχορος είναι ο Άνθρωπος που κρατώντας μας το χέρι στον κύκλο γίνεται ένα με εμάς! Είναι ο Συγχορευτής μας, ο συγγενής μας, ο φίλος μας ή απλά ένας άγνωστος που όμως πάνω στον χορό γίνεται δικός μας Άνθρωπος.

Όταν χορεύεις …..
…όταν ακούς μελωδίες και ήχους ξεχωριστούς , όταν πατάς στα βήματα του χορού , η ψυχή , το σώμα και το μυαλό γίνονται ένα ! Είναι η στιγμή εκείνη που αφήνεις το είναι σου να νιώσει ελεύθερο και να εκφράσει το συναίσθημα του. Είναι η στιγμή εκείνη που η μουσική σε ταξιδεύει ..Η Ελληνική μας Παράδοση έχει τόσο πολλά ταξίδια να σου δώσει ! ! Ταξιδεύεις σε πολλούς τόπους, με διαφορετικές μελωδίες , με ιδιαίτερους ήχους,με ξεχωριστά πατήματα . Με χορούς και μουσικές που το κάθε τους βήμα και ρυθμός σε παρασύρουν να ζήσεις τη στιγμή εκείνη μοναδικά ! Πόσο σημαντικό είναι να βιώνουμε την στιγμή ,που κρατάει λίγο αλλά αξίζει τόσο πολύ ,τόσο έντονα ! ! Πιασμένοι χέρι χέρι να βαδίζουμε χοροπατώντας σε τόπους μακρινούς , που όμως μοιάζουν να είναι τόσο κοντά! Τότε είναι που η ψυχή ικανοποιημένη από αυτά που αισθάνεται μπορεί να τα εκφράσει. Ελεύθερη από κάθε άλλη έννοια , κάθε άλλη σκέψη.Μέσα από κάθε μελωδία ,απο κάθε χορευτικό πάτημα, βήμα βήμα , ακολουθώντας το δρόμο της Παράδοσης βρίσκεις το δρόμο προς την ευτυχία και …
…..γράφεις στη γη αυτό που θέλει να πει η ψυχή σου !

Με σεβασμό και αγάπη προσπαθούμε να διατηρήσουμε και να μεταδώσουμε το μεγαλείο της Ελληνικής μας Παράδοσης μέσα από τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου μας:
Παραδοσιακοί Χοροί από όλη την Ελλάδα – Δημοτικά Τραγούδια – Λαϊκοί Χοροί – Λαογραφία (ήθη,έθιμα μέσα στον κύκλο του χρόνου)- Διοργάνωση εκδρομών με συμμετοχή σε Δρώμενα ανά την Ελλάδα – Διοργάνωση Σεμιναρίων- Χορευτικά Ανταμώματα

Διεύθυνση :
Χρυσοπηγής 56,
Χανιά -Κρήτη

Υπεύθυνος Συλλόγου :
Μανωλά Μαρίσια

Τηλέφωνα Επικοινωνίας :
6978474788
2821023489