ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ”Η ΧΑΛΑΣΤΡΑ”

Λίγα Λόγια Για Τον Σύλλογο

Καλώς ήρθατε στην ομάδα του Συλλόγου Δράσεων και Πολιτισμού «Η Χαλάστρα» που ιδρύθηκε το 2015 με έδρα τη Χαλάστρα του Δήμου Δέλτα ο οποίος βρίσκεται 20 χιλιόμετρα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ανατολικά του ποταμού Αξιού, ακριβώς στην καρδιά του κάμπου της Κεντρικής Μακεδονίας. Η Χαλάστρα χρονολογείται από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου κι έχει αναπτυχθεί πολιτιστικά και οικονομικά κατά τη διάρκεια των αιώνων. Είναι μια αγροτική περιοχή και ο πληθυσμός της ανέρχεται στους 8.000 κατοίκους. Μέσα στα όρια του Δήμου Δέλτα βρίσκεται το ΔΕΛΤΑ του Αξιού ποταμού, ένας σημαντικός υγροβιότοπος για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια, αναγνωρισμένος διεθνώς και προστατευόμενος από την Συνθήκη ΡΑΜΣΑΡ.

Σκοπός του συλλόγου είναι να καλύπτει τις ανάγκες για ενασχόληση με πολλές δραστηριότητες όπως παραδοσιακοί χοροί, σύγχρονοι χοροί, ζωγραφική, θέατρο, μουσικό εργαστήρι, σεμινάρια επιμόρφωσης κ.α. και να διοργανώνει επιστημονικές ημερίδες, διαλέξεις και ανοικτές γιορτές και να αναβιώνει ήθη και έθιμα του τόπου μας.

Η ίδρυση και λειτουργία διαφόρων τμημάτων κρίνεται ότι είναι αναγκαία, για να έχουμε αύξηση της πολιτιστικής δραστηριότητας στον τόπο μας. Επιδίωξη του συλλόγου είναι η συνεργασία με φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, περιφερειών, πολιτιστικών φορέων και ιδιωτών με σκοπό την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ανάδειξη κοινών δράσεων και συνεργασιών. Η επίτευξη των προαναφερομένων επιτυγχάνεται με την συστηματική επικοινωνία μεταξύ των μελών του, για τη διαμόρφωση θέσεων επί θεμάτων που αφορούν τον τόπο μας, επιδιώκοντας την συναίνεση των μελών και συνεργατών του για την υποστήριξη των θέσεων του και την διαχείριση των υποθέσεων του, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις απόψεις των μελών και συνεργατών του.

Ελπίζουμε να βρείτε την ομάδα μας ενδιαφέρουσα και να μη διστάσετε σε κάθε περίπτωση να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Διεύθυνση :
ΧΑΛΑΣΤΡΑ – 57300

Υπεύθυνος Συλλόγου :
ΡΟΜΠΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6973798751