Λίγα Λόγια για τον Σύλλογο

Το Χορευτικό Τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σαγεΐκων ιδρύθηκε το 2011, με στόχο να διαπαιδαγωγήσει και να εμπνεύσει του ανθρώπους της υπαίθρου στις αξίες του λαϊκού πολιτισμού. Αξίες που πηγάζουν από τη ζωή του αγρότη, του εργάτη, του βιοπαλαιστή και της πρωτοπόρες νεολαίας. Αυτές οι αξίες προβάλλουν την αλληλεγγύη, το σεβασμό στη διαφορετικότητα, τη μη εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την αντίσταση σε μορφές υποταγής, την αντίσταση στην αποχαύνωση και το λαϊκισμό κάθε εθνικιστικής προπαγάνδας.

Το χορευτικό έχει συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων προσπαθώντας να μεταφέρει μια σύγχρονη οπτική και μια νέα αισθητική αντίληψη πάνω στους παραδοσιακούς χορούς και μουσικές. Το Χορευτικό παρουσιάζει πάνω από 30 παραστάσεις κάθε χρόνο. Συμμετέχει σε πλήθος εκδηλώσεων και φιλοξενείται σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τη Γιορτή των Χορευτικών Συγκροτημάτων που πραγματοποιείται την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην Πάτρα, το Φεστιβάλ Χορού στην Κάτω Αχαΐα, κ.α. Το Χορευτικό, επίσης, το 2017 φιλοξενήθηκε στη μεγαλύτερη έκθεση τοπικών προϊόντων Achaiafest που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Επιμελητήριο.

Το 2017 στο πλαίσιο του Χορευτικού ξεκίνησε και η λειτουργία της χορωδίας & μουσικής αγωγής. Μέσω αυτού, διαμορφώνεται μια μουσική παιδεία και γνώση, πράγμα που είναι απαραίτητο ώστε να δοθεί ώθηση στη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών αντικειμένων.

Χοροδιδάσκαλος είναι η Ζωή Βλάχου. Δάσκαλος στη χορωδία είναι ο Φώτης ο Αραβαντινός. Την επιμέλεια του χορευτικού από το 2013, έχει ο Γιώργος Μαγιάκης. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι η Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου.

Διεύθυνση :
25200
Σαγέικα Αχαΐας

Υπεύθυνη Συλλόγου :
Βασιλική Τριανταφυλλοπούλου

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
6936637019