Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης

Λίγα Λόγια για τον Όμιλο

Ο Χορευτικός Όμιλος Τρίπολης ιδρύθηκε το 1977 με σκοπό τη διερεύνηση, τη διατήρηση και τη σωστή διάδοση λαογραφικών στοιχείων, που αποτελούν τον εθνικό πλούτο της φυλή μας. Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, ο Όμιλος καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να καταγράψει και να αποθησαυρίσει στη γνήσια μορφή τους τα δημοτικά τραγούδια, τους χορούς και τις παραδοσιακές φορεσιές και να συνδέσει μέσω αυτών τους νέους με το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Σήμερα ο Όμιλός μας είναι ένα ζωντανό στοιχείο της παράδοσής μας, όπου δραστηριοποιούνται περισσότερα από 200 μέλη και 450 μαθητές.

Οι δραστηριότητές του στον πολιτιστικό χώρο είναι πολλαπλές και ποικίλες. Έχει δημιουργήσει αξιόλογη ιματιοθήκη Ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών από τα περισσότερα διαμερίσματα της χώρας μας. Έχει δώσει πληθώρα χορευτικών παραστάσεων σε δήμους και κοινότητες του Νομού και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Δίνει ευκαιριακές παραστάσεις σε ιδρύματα και οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλά φεστιβάλ παραδοσιακού χορού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Εκπροσώπησε κατά τον καλύτερο τρόπο τη χώρα μας και απόσπασε διακρίσεις σε διεθνή Ευρωπαϊκά Φεστιβάλ που έλαβε μέρος. ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΣΙΚΕΛΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΚΥΠΡΟΣ.

Αξίζει να αναφέρουμε τις επιτυχημένες εμφανίσεις του Ομίλου μας δύο φορές στις Η. Π. Α., προσκεκλημένοι της Ελληνικής ομογένειας επί τη ευκαιρία του Συνεδρίου Αποδήμου Ελληνισμού καθώς και στην Κούβα στα πλαίσια του Παγκοσμίου Συνεδρίου Τουριστικών Πρακτόρων.

Ο Χορευτικός Όμιλος επίσης έχει διοργανώσει με μεγάλη επιτυχία δυο σεμινάρια για τον παραδοσιακό χορό και την λαογραφία συμβάλλοντας ακόμα πιο ενεργά στη διατήρηση και τη σωστή διάδοση του παραδοσιακού χορού σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους.

Η όλο και μεγαλύτερη προσέλευση συμπολιτών μας και δη νέων στο Χ.Ο.Τ. ενδυναμώνει την πίστη μας ότι ο ίδιος λαογραφικός θησαυρός μας θα ενεργοποιήσει το λαό για τη διαφύλαξή του.

Διεύθυνση :
Θεόκλητου 7
Τρίπολη Αρκαδίας
Τ.Κ. 22131

Τηλέφωνο Επικοινωνίας :
2710232679, 6974759008

Υπεύθυνη Συλλόγου :
Χριστίνα Ζαμπαθά